Kontakt/Om oss

Vi, Ulla och Leif, köpte villan i Östansjö 1972. Vi  var båda uppväxta på småjordbruk med en hög grad av självförsörjning. Ett levnadssätt och en miljö som ingen av oss ville lämna.

Lie och röjningsyxa blev de första årens mest använda redskap. Resultatet av vår hobbyverksamhet under mer än 40 år har blivit en vacker lustgård med en mångfald av blommande och doftande växter, omtyckta av humlor, fjärilar och andra insekter.

På omkringliggande åker planterade vi först svarta vinbär, något som blev populärt för självplock under 1970-talet. Att under ljumma vårkvällar lyssna på humlesurret och känna den härliga bärdoften är en upplevelse som jag aldrig vill glömma.  Efter några år testade vi jordgubbar som blev den mest populära grödan för självplock. När vi upphörde med den under 2016 försvann mycket av den härliga och glada gemenskapen med jordgubbssugna människor från hela länet.

För ett antal år sedan kunde vi läsa om supernyttiga bär som indianerna i Kanada åt med god aptit. Vi upphandlade ett par hundra sådana buskar från Saskatoon som har lika hårt klimat som vi. Se mera under  fliken om Saskatoon.

Du är alltid välkommen att besöka min trädgård och få lite tips och ideér och kanske köpa din favoritväxt.
På grund av familjeskäl och ålder är all självplock av de olika bärslagen i princip nerlagd.
Jag vill tacka alla trevliga kunder som besökt oss under årens lopp och saknar det givande umgänget som vi hade med er under självplockningstiden.
Alla växtintresserade är även i fortsättningen välkomna och titta på min trädgård och ev. köpa någon perenn (telefon 070-5784 084) eller plocka lite svarta vinbär.
Meddelar på min hemsidan om och när jag arrangerar öppen trädgård för allmänheten.

Önskar er alla en bra fortsättning på växt- och bärsäsongen.